Oğuzeli Okuyor Projesi Tanıtımını içeren Veli Mektubu

Oğuzeli Okuyor Projesi Tanıtımını içeren Veli Mektubu veliler tarafından ilgi ile karşılandı.

BÜYÜKŞAHİNBEY İLKOKULU

11/10/2015

“BÜYÜKŞAHİNBEY OKUYOR”

DEĞERLİ VELİLERİMİZ

Oğuzeli İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü  “OĞUZELİ OKUYOR” projesini başlatmıştır. Bizlerde “BÜYÜKŞAHİNBEY OKUYOR” diyerek projeyi okulumuz için uygulayacağız. Bu projenin amacı kitap okuma kültürü oluşturmak ve geliştirmektir.  Bu amaca ulaşmak için de evde kitap okuma saati düzenleyerek ve sizler de kitap okuyarak çocuklarınıza örnek olacaksınız. Okuma alışkanlığının kazandırılması için ilk olarak aile ortamında kitap okunması gerekiyor. Bu yüzden sizin desteğiniz bizim için çok önemli. Çocuklarımızın kitap okuyarak hem ufukları gelişecek hem de okul başarıları artacaktır. Her akşam saat 20:30-21:00 arasında bütün aile üyeleri kitap okuyacaktır. Kitap okuma saatinde özellikle televizyon, internet ve bilgisayar gibi kitle iletişim araçlarının kapatılmasına özen gösterin. Bizler de okulda ilk dersin 20 dakikasında çocuklarımızla birlikte kitap okuyoruz. Sizlerden de aynı duyarlılığı bekliyoruz. Akşamları evlerinize gelerek kitap okuma saatine öğretmenler ve idareciler olarak bizler de katılacağız.

İnsan bu toplumda iki tercih arasında kararını vermelidir. Mutlu olmak ya da olmamak. Biz mutlu olmayı tercih ettik  çocuğun ve anne babanın mutlu ve huzurlu olması okumaktan geçiyor. Okudukça bilinçleniyor, bilinçlendikçe mutlu, huzurlu, geleceğe umutla bakan bir toplum oluşturulacağına inanıyoruz. Bu proje için desteklerinizi bekliyoruz.

Bu proje hakkında sizin düşünceleriniz nelerdir? Aşağıya belirtiniz.

SEDA ÇANDİK

REHBER ÖĞRETMEN